Jeanette Otte

Jeanette Otte

Lektor

Primære forskningsområder

Lektor i fødevarekemi med flest aktiviteter indenfor mejerikemi, især analyser af mælkeproteiner, -peptider og vitamin B12, ved hjælp af kapillar-elektroforese, HPLC ang LC-MS(MS), samt deres funktionalitet.

  • Enzymatisk modifikation og hydrolyse af mælkeproteinerfor for at forbedre de funktionelle egenskaber, f.eks gelering og skumning. 
  • Fremstilling af bioaktive peptider fra proteiner fra fødevarer og bi-produkter (f.eks ACE-inhiberende, antioxidative og anti-inflammatorisk egenskaber).
  • Bioaktive peptider til at hjælpe med at bekæmpe livsstilssygdomme
  • Analyse af mælkeproteiner og identifikation af peptider (CZE, RP-HPLC, LC-MS og LC-MS / MS)
  • Analyse af lavmolekylære komponenter i mælk og kødprodukter (fx vitamin B12 i mælk)

 

Aktuel forskning

Effekter af forskellige ikke-termiske behandlinger af mælk på mælkekomponenter, som fx fedtkugler, proteiner og vitamin B12

- co-supervisor i flere projekter

 

Undervisnings- og vejledningsområder

  • Biokemi 1, bachelorkursus (underviser i laboratorieøvelser)
  • Fødevarekemi, bachelorkursus (Kursusansvarlig for laboratorieøvelser) 
  • Foods based on plants, fungi and algae, masterkursus (underviser i projekt)
  • Food Proteins: Significance, Reactions and Modifications, PhD-kursus, som udbydes ca hvert andet år i samarbejde med Wageningen Universitet (Koordinator/med-koordinator)

 

PhD supervision:

  • Carola Ceribelli "Vitamin B12 i mælk" (medvejleder)

 

ID: 4226816