Leif Horsfelt Skibsted

Leif Horsfelt Skibsted

Professor emeritus

Uddannelse

  • 1972, Cand.pharm. Danmarks Farmaceutiske Højskole, København
  • 1976, Lic.pharm. Danmarks Farmaceutiske Højskole, København

Forskning og/eller erhvervserfaring

  • 1974-1976, Adjunkt, Kemisk Institut, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole (KVL)
  • 1976-1988, Lektor, Kemisk Institut, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole (KVL)
  • 1978-1979, Gæsteforsker, University of California, Santa Barbara, USA
  • 1988-1992, Docent, Kemisk Institut, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole (KVL)
  • 1991-1994, Centerleder, KVL - Center for Fødevareforskning (KVL)
  • 1991-1995, Bestyrelsesformand, Institut for Mejeriforskning, KVL
  • 1992-2019, Professor i fødevarekemi og fysik, Institut for Fødevarevidenskab
  • 2001-2004, Adjungeret professor, Huazhong Agricultural University, Wuhan, Kina
  • 2011-       , Chair Professor, Chemistry Dept., Renmin University of China, Beijing, Kina
  • 1992-2017, Teknisk konsulent for Den Store Danske Encyklopædi
  • 1995-1997, Koordinator, EU-projekt, "Dietary Treatment and Oxidative Stability of Muscle and Meat Products: Nutritive Value, Sensory Quality and Safety", AIR2-CT94-1577
  • 2004-2010, Leder af den nationale forskerskole, FOOD Denmark
  • 2004-2006, Formand for arbejdsgruppen, "Antioxidanter og Sundhed", rapport udgivet af Ernæringsrådet
  • 2007-       , Deltager i ekspertpanel i brevkasse i månedsmagasinet Samvirke (COOP)
  • 2008-2016, Med-redaktør, Journal of Food Science

Hædersbevisninger

  • 1972, H.C. Ørsted Medaljen, Danmarks Farmaceutiske Højskole
  • 1981, Ole Rømer Prisen, Undervisningsministeriet    
  • 1986, Ellen og Niels Bjerrums Kemikerpris og guldmedalje
  • 1993, Ulrik og Marie Brinchs Legat                 
  • 1994, Levnedsmiddelforskningsprisen, Levnedsmiddelselskabet 
  • 1996, Carlsbergs Forskerpris indenfor jordbrugsvidenskab           
  • 2001, Den Gyldne Tyr, KVL, valgt til Årets Underviser af de studerende              
  • 2005, Hædret som Danmarks mest citerede forfatter indenfor jordbrugs- og fødevarevidenskab (1990-2004) af ISI Web of Knowledge, Thomson Scientific  
  • Status som “Højtciteret” forfatter på ISI Web of Knowledge fra 2006   

 

Medlemskab

  • 1997-       , Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV), valgt medlem
  • 1997-       , Redaktionsmedlem, European Food Research and Technology
  • 2003-       , International Academy of Food Science and Technology (IAFoST), valgt medlem
  • 2003-2005, Ernæringsrådet, udpeget medlem
  • 2005-2008, Motions- og Ernæringsrådet, udpeget medlem
  • 2008-       , L’Académie de la Gastronomie au Danemark, valgt medlem
  • 2009-2014, Redaktionsmedlem, Journal of Functional Food
  • 2010-2017, Redaktionsmedlem, Food and Function
  • 2012-       , Redaktionsmedlem, Czech Journal of Food Science
  • 2015-       , Redaktionsmedlem, Journal of Food and Drug Analysis
  • 2016-       , Redaktionsmedlem, Food Science and Biotechnology

ID: 4230940