Leif Horsfelt Skibsted
Professor emeritus
ORCID: 0000-0003-1734-5016
Uddannelse
- 1972, Cand.pharm. Danmarks Farmaceutiske Højskole, København
- 1976, Lic.pharm. Danmarks Farmaceutiske Højskole, København
Forskning og/eller erhvervserfaring
- 1974-1976, Adjunkt, Kemisk Institut, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole (KVL)
- 1976-1988, Lektor, Kemisk Institut, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole (KVL)
- 1978-1979, Gæsteforsker, University of California, Santa Barbara, USA
- 1988-1992, Docent, Kemisk Institut, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole (KVL)
- 1991-1994, Centerleder, KVL - Center for Fødevareforskning (KVL)
- 1991-1995, Bestyrelsesformand, Institut for Mejeriforskning, KVL
- 1992-2019, Professor i fødevarekemi og fysik, Institut for Fødevarevidenskab
- 2001-2004, Adjungeret professor, Huazhong Agricultural University, Wuhan, Kina
- 2011- , Chair Professor, Chemistry Dept., Renmin University of China, Beijing, Kina
- 1992-2017, Teknisk konsulent for Den Store Danske Encyklopædi
- 1995-1997, Koordinator, EU-projekt, "Dietary Treatment and Oxidative Stability of Muscle and Meat Products: Nutritive Value, Sensory Quality and Safety", AIR2-CT94-1577
- 2004-2010, Leder af den nationale forskerskole, FOOD Denmark
- 2004-2006, Formand for arbejdsgruppen, "Antioxidanter og Sundhed", rapport udgivet af Ernæringsrådet
- 2007- , Deltager i ekspertpanel i brevkasse i månedsmagasinet Samvirke (COOP)
- 2008-2016, Med-redaktør, Journal of Food Science
Hædersbevisninger
- 1972, H.C. Ørsted Medaljen, Danmarks Farmaceutiske Højskole
- 1981, Ole Rømer Prisen, Undervisningsministeriet
- 1986, Ellen og Niels Bjerrums Kemikerpris og guldmedalje
- 1993, Ulrik og Marie Brinchs Legat
- 1994, Levnedsmiddelforskningsprisen, Levnedsmiddelselskabet
- 1996, Carlsbergs Forskerpris indenfor jordbrugsvidenskab
- 2001, Den Gyldne Tyr, KVL, valgt til Årets Underviser af de studerende
- 2005, Hædret som Danmarks mest citerede forfatter indenfor jordbrugs- og fødevarevidenskab (1990-2004) af ISI Web of Knowledge, Thomson Scientific
- Status som “Højtciteret” forfatter på ISI Web of Knowledge fra 2006
Medlemskab
- 1997- , Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV), valgt medlem
- 1997- , Redaktionsmedlem, European Food Research and Technology
- 2003- , International Academy of Food Science and Technology (IAFoST), valgt medlem
- 2003-2005, Ernæringsrådet, udpeget medlem
- 2005-2008, Motions- og Ernæringsrådet, udpeget medlem
- 2008- , L’Académie de la Gastronomie au Danemark, valgt medlem
- 2009-2014, Redaktionsmedlem, Journal of Functional Food
- 2010-2017, Redaktionsmedlem, Food and Function
- 2012- , Redaktionsmedlem, Czech Journal of Food Science
- 2015- , Redaktionsmedlem, Journal of Food and Drug Analysis
- 2016- , Redaktionsmedlem, Food Science and Biotechnology
ID: 4230940
Flest downloads
-
2813
downloads
Quantification of protein carbonyls in meat by DNPH-ELISA analysis
Publikation: Konferencebidrag › Poster › Forskning
Udgivet -
2028
downloads
Sodium chloride or heme protein induced lipid oxidation in raw, minced chicken meat and beef
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet -
1044
downloads
Long-time low-temperature cooking of beef: three dominant time-temperature behaviours of sensory properties
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet