Alternativ varmebehandling ved LSI

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Valleproteiner benyttes som ingrediens i mange fødevarer pga. deres funktionelle egenskaber fx evnen til at binde vand og skabe struktur. Varmebehandling kan medføre denaturering af valleproteiner og ved ostefremstilling er det negativt med for meget valleprotein i ostemassen, mens en høj mikrobiologisk sikkerhed er et ufravigeligt krav. Samtidig medrører høj varmehandling ofte at mælkens enzymer inaktiveres. Hypotesen for projektet er, at den korte holdetid ved LSI behandling gør varmehandlingen mere skånsom over for mælkens proteiner og enzymer end traditionel varmebehandling med indirekte opvarming, samtidig med at den sikrer en høj mikrobiologisk sikkerhed.
OriginalsprogDansk
TidsskriftMaelkeritidende
Vol/bind124
Udgave nummer22
Sider (fra-til)10-11
Antal sider2
ISSN0024-9645
StatusUdgivet - 2011

ID: 35232626