Mikrobiologi og fermentering – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

FOOD > Om instituttet > Sektioner > Mikrobiologi og fermen...

Mikrobiologi og fermentering

Sektionen udfører forskning inden for fødevarefermentering og funktionalitet af starterkulturer, konservering og fordærv af fødevarer herunder biokontrol, mikrobiel fødevaresikkerhed og hygiejne, tarmmikroflora og probiotika i mennesker og dyr, samt mikrobiologisk kvalitetssikring.

Forskningen omfatter grundforskning og anvendt forskning fra det molekylære niveau, over enkeltceller og komplekse mikrobielle samfund og helt til det operationelle fødevareproduktionsniveau. Vi undersøger fødevarebårne bakterier, gær, skimmelsvampe og fager, samt deres interaktion med fødevarer, processer, udstyrsoverflader eller gastrointestinale miljøer.

Vores viden om mikrobiel økologi og metabolisme medvirker til at forbedre anvendelsen af mikroorganismer for at optimere sensoriske egenskaber, øge holdbarhed, designe nye produkter, forbedre sundheden eller forhindre vækst af sygdomsfremkaldende bakterier. Nye procesteknologier undersøges også i relation til mikrobiologisk kvalitet og sikkerhed af fødevarer, foder og procesvand. Vi har adgang til at producere eksperimentelle oste.

Sektionen har en bred vifte af analytiske teknikker, herunder ’high through put qPCR’ og specialudstyr til at undersøge og manipulere enkeltceller.

Forskningsområder

  • Fødevarefermentering og starterkulturer

  • Probiotika og tarmmikroflora

  • Mikrobiologisk fødevarekvalitet og -sikkerhed

  • Fødevareteknologi

  • Hygiejne