Kerneaktiviteter - Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

FOOD > Om instituttet > Kerneaktiviteter

Kerneaktiviteter 

Vores forskning spænder vidt og bidrager til vækst, beskæftigelse og løsninger på samfundets udfordringer. Vores fødevareuddannelser giver stærke erhvervsrettede og internationale kompetencer.

Fødevareforskning til gavn for samfundet

Fælles for al vores forskning er, at den bidrager til vækst, beskæftigelse og løsninger på samfundets udfordringer indenfor eksempelvis bæredygtig produktion, forsyningssikkerhed og sundhed samt udfordringer indenfor energi og miljø.

Stærke nationale og internationale samarbejder med førende forskningsinstitutioner samt større fødevare- og non-food industrier medvirker til, at vi er internationalt anerkendt for vores høje niveau og bliver bedømt som internationalt førende på en række forskningsområder.

Vores forskning spænder fra fødevaremikrobiologi, fødevarekemi, fødevareanalyse, metabolomics over molekylær- og teknologisk funktionalitet, fødevareprocesteknologi, eksplorativ dataanalyse til gastronomi, sensorisk kvalitet og forbrugeropfattelse.

Fødevareuddannelser med erhvervsrettede kompetencer

Fødevareuddannelserne ruster fremtidens medarbejdere til at arbejde med fødevareproduktion, fødevaresikkerhed, fødevarekvalitet og fødevareprocesteknologi. Vi uddanner hvert år bachelorer og kandidater med stærke erhvervsrettede og internationale kompetencer.

Fødevareindustrien er et af Danmarks vigtigste erhverv og der er stærkt brug for kvalificerede medarbejdere. Vi synes derfor, at det er naturligt at arbejde tæt sammen med fødevareindustrien omkring vores undervisning, så uddannelserne afspejler fødevarebranchens realiteter.

Uddannelsesprogrammerne er tæt integreret med instituttets forskning. Vi udbyder undervisning, der indgår centralt i flere bachelor- og kandidatuddannelser på KU. Alle disse uddannelser følger internationale standarder for universitetsuddannelser.