FOOD nyhedsbrev – Københavns Universitet

FOOD > Nyheder > FOOD nyhedsbrev

FOOD's alumne nyhedsbrev

DECEMBER/JANUAR 2017/2018

MANY OF THE ARTICLES IN THIS NEWSLETTER CAN ALSO BE FOUND ON THE ENGLISH FOOD HOMEPAGE

Nyt 'Future Consumer Lab' forsker i fødevarer med forbrugerne som udgangspunkt

Vil vi spise flere grønsager eller mere fisk, hvis de indgår i måltider med mere komplekse smage? Hvilke aroma-komponenter, visuelle faktorer og teksturer kan man ændre på, så folk ikke kommer til at overspise? I det nye Future Consumer Lab (FCL) på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet kan forskerne dykke ned i, hvad der sker med vores spiseadfærd, når man ændrer på forskellige parametre i vores fødevarer eller det miljø, vi befinder os i, når vi spiser. Laboratoriet har ca. 25 forskere tilknyttet.

Læs om 'Future Consumer Lab', der bl.a. benytter Virtual Reality til at undersøge fødevarer og måltider fra en forbrugervinkel...


Annas Kommentar

Fokus på forbrugerne i nyt mad-laboratorie på FOOD

Leder af FOOD, Anna Haldrup:

'Future Consumer Lab' kan hjælpe virksomheder med forskning i, hvordan nye innovative produkter kan sammensættes optimalt  – det kan fx være med henblik på også at sikre god smag og konsistens ved brug af nye bæredygtige ingredienser...


FOOD-forsker får Sapere Aude-forskningsleder-bevilling

Der er mangel på viden om, hvordan industriel fødevareforarbejdning og lagring påvirker menneskers sundhed, og den prestigefulde bevilling er givet i sammenhæng med et nyt forskningsprojekt, der skal forske i dette.

Læs mere om projektet, der sigter mod at forbedre kvaliteten af vores fødevarer...


Hun ser muligheder og sammenhænge mellem mad og mennesker

"Det jeg godt kan lide ved min uddannelse og mit fag er kompleksiteten. De mange aspekter der skal indtænkes hver gang, du skal løse en opgave," siger FOOD-alumne Ninett Andersen.

Læs om Ninetts uddannelse og arbejde som videnskabelig assistent...




3 gode råd om, hvordan virksomheden undgår at blive offer for fødevaresvindel

Forskernes bedste bud er, at bruge Proces Analytisk Teknologi (PAT) til at "fingerprinte" råvarer- og ingrediensers kvalitet ved hjælp af Nær-InfraRød Spektroskopi (NIRS).

Læs også om tre forskellige typer af fødevaresvindel...


Forskningsprojekt skal skabe sundere modermælkserstatning

Projektet INFANT-I skal afklare, om en mere skånsom forarbejdning af ingredienser til modermælkserstatning kan skabe bedre sundhed for nyfødte, som får modermælkserstatning.

Forskerne vil undersøge forskelligt forarbejdede valleproteiner...




Ny foredragsserie på Nordic Food Lab: Monday Aperitivo

Nordic Food Lab har startet foredragsserien ”Monday Aperitivo”, hvor alle er velkomne. Foredragene foregår i NFL's lokaler på Frederiksberg Campus.

Læs mere om foredragene, der bevæger sig imellem gastronomi og videnskab...


Madspild skal halveres i dejproduktioner 

FOOD er partner i et nyt projekt, der vil halvere spild i dejproducerende virksomheder ved overvågning af ingredienserne og selve fremstillingsprocessen.

Mere om projektet SMARTS – Soft Matter Analysis enabling induSTRy 4.0




I vinpraktik i Californien

Emilie Urban Sloth læser på BSc Fødevarer og ernæring med studieretningen Fødevareingeniør, hvor man har mulighed for at tage i individuel praktik. Hun fandt selv sin praktikplads hos Wise Villa Winery i Californien.

Læs om hendes oplevelser og motivation for opholdet...


FOOD-professor får japansk orden

Professor i gastrofysik Ole G. Mouritsen, er af den japanske regering blevet dekoreret med "The Order of the Rising Sun, Gold Rays with Neck Ribbon" som er den ældste nationale japanske orden.

The Order of the Rising Sun er også Japans tredjehøjeste dekoration...


Bog med gode råd om børns spisevaner hitter

Spis nu dine gulerødder – så får du også dessert! Mange forældre benytter sig af forskellige metoder til at styre børnenes spiseadfærd i en sund retning, men virker de?  Det spørgsmål, ville forskerne gerne finde svar på. 

Læs mere om bogen og dens konklusion...


Klik på billedet for at besøge FOOD på LinkedIn

Hvis du følger Institut for Fødevarevidenskab på LinkedIn, får du for eksempel nyheder om vores forskning, stillingsopslag samt invitationer til forskellige arrangementer.

FOOD har et par tusinde følgere på LinkedIn...


Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten selv har tilmeldt dig, eller fordi du er studerende eller ansat ved Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) på Københavns Universitet. Du kan framelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Redaktør: Journalist Lene Hundborg Koss, lene.h.koss@food.ku.dk.



For at besvare denne email skriv til lene.h.koss@food.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 15. december 2017