Gastronomisk Legestue til Food Festival i Aarhus
De studerende fra Gastronomisk Legestue begynder studieåret med deltagelse i Food Festival på Tangkrogen i Aarhus fra 2.-4. september. Festivalen er Nordens største madfestival, hvor legestuen repræsenterer bacheloruddannelsen ”Fødevarer og ernæring” ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.
I år har Gastronomisk Legestue valgt at vende tilbage til foreningens kerne, som er at lave mad med et videnskabeligt twist, og tager udgangspunkt i temaet ”Videnskabelig velsmag”. Med afsæt i temaet serveres en række smagsprøver og videnskabelige facts. Der arbejdes med koldbrygget kaffe, dashi, sous vide tilberedning af oksekød samt med kaffesne og flavour pairing.
Følgende serveres:
- Koldbrygget kaffe. Den koldbryggede kaffe er et fænomen, der trender, og et eksempel på ekstraktion af aromastoffer i vand ved lav temperatur. Fra siffon med nitrogen serveres kaffen med et skummende udtryk i kopper.
- En Dashi (fiskefond) med svinekød, forårsløg og svampeolie. Dashi er basen for misosuppe og en grundsten i det japanske køkken, som er sprængfyldt med umami.
- Sous vide tilberedt oksekød toppet med kaffesne. Kaffesneen overtager den rolle, lakridsen længe har haft i det salte køkken, ved at tilføre en delikat ristet og bitter smag.
- Jordbær med basilikum, vanilje og sort peber. Legestuen giver et eksempel på ”flavour pairing” (en teori om at fødevarer, som har aromastoffer til fælles, også smager godt sammen) ved at mikse jordbær, basilikum, vanilje og sort peber.
Food Festivalen finder sted den 2.-4. september på Tangkrogen i Aarhus.
Emner
Relaterede nyheder
Gastronomisk Legestue
Gastronomisk Legestue er en forening, hvis medlemmer er ca. 50 studerende fra Institut for Fødevarevidenskab, der bruger deres fritid på at udvikle innovative opskrifter på mad med en videnskabelig vinkel.
Gruppen bliver via lektor Karsten Olsen ofte hyret til at lave og uddele smagsprøver ved forskellige events, herunder fx Kulturnatten, Food Festival, Årets Ret og Roskilde Festival.
FOOD-uddannelserne:
• Bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring
På bacheloruddannelsens andet år kan man specialisere sig i ”Kvalitet og teknologi” eller ”Sundhed og ernæring”.
Lægger man et halvt års praktik ovenpå specialiseringen i Kvalitet og teknologi, bliver man Fødevareingeniør.
Afhængigt af specialiseringen kan man læse videre på en række forskellige kandidatuddannelser, hvoraf mange især søger følgende:
• Food Science and Technology (kandidat i fødevarevidenskab), engelsksproget, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD)
• Food Innovation and Health (kandidatuddannelse), engelsksproget, (FOOD)
• Human Nutrition (kandidat i human ernæring), engelsksproget, Institut for Idræt og Ernæring (NEXS)
• Klinisk Ernæring (kandidatuddannelse), dansksproget, (NEXS)