Kom til Beverage Day og hør om innovative drikkevarer – Københavns Universitet

FOOD > Kalender > Kom til Beverage Day o...

Kom til Beverage Day og hør om innovative drikkevarer

I disse år sker der en enorm udvikling i drikkevareindustrien, hvor både små og store virksomheder har fokus på udvikling af produkter med nye egenskaber, og der eksperimenteres på livet løs med fx smage, gærtyper, lokale råvarer og brygmetoder.

Eksperimenterne kalder på samspil med den nyeste fødevarevidenskabelige forskning og ikke mindst samarbejder mellem drikkevareindustrien og forskere. Derfor inviterer Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), Bryggeriforeningen og FoodNetværk til Beverage Day den 1. juni 2018 på Københavns Universitet.

”Formålet med Beverage Day er at bringe folk fra drikkevareindustrien og fødevarevidenskabelige forskere og studerende sammen med henblik på at skabe nye muligheder for samarbejde, der både kan gavne industrien og videnskaben. På Institut for Fødevarevidenskab ligger vi inde med spændende ny viden, der kan være med til at generere nye ideer og innovation i industrien. Omvendt kan industrien også tilføre os noget viden, som vi kan bruge i vores videre forskning,” siger professor Mogens Larsen Andersen fra FOOD.

Kryds allerede nu dagen af i kalenderen – link til tilmelding følger i det næste alumne nyhedsbrev, der udkommer i begyndelsen af maj. Du kan tilmelde dig alumne nyhedsbrevet her. Beverage Day bliver holdt på Københavns Universitets Frederiksberg Campus, Thorvaldsensvej 40, og alle med en professionel interesse i drikkevarer er velkommen. Den indledende del vil være på dansk, hvorefter der bliver to parallelle spor - et på dansk og et på engelsk.

Ingredienser nærstuderes for at forbedre smag og holdbarhed

Et af de emner, fødevareforskerne i øjeblikket beskæftiger sig med er, hvad ingredienserne i  øl betyder for holdbarheden.

”Vi har et par indlæg, der ser på, hvordan sammensætningen af proteiner og mineraler i øllet påvirker holdbarheden. Det er helt ny viden, der bygger på resultater af aktuelle ph.d.-projekter,” siger Morgens Larsen Andersen.

Der vil også være indlæg om, hvordan råvarerne påvirker aromaen i frugtvin, og hvad der sker, hvis man fx begynder at bruge en anden type frugt, end man plejer.

”Det er ret nyt, at vi inden for fødevarevidenskaben begynder at se på, hvad det betyder for slutproduktet, hvis man bruger forskellige æblesorter, og at man mere systematisk karakteriserer, hvordan de forskellige frugttyper og sorter påvirker den endelige aromaprofil. Ved at kortlægge dette, har vi samtidig fået en forståelse af, hvad det er for nogle centrale komponenter, som er vigtige for smagen. Det er et område, der befinder sig i en rivende udvikling lige nu,” fortæller Mogens Larsen Andersen.

Uddannelse til brygmester

Institut for Fødevarevidenskab samarbejder med de skandinaviske bryggeriforeninger om at drive uddannelsen til brygmester, der dels foregår på Institut for Fødevarevidenskab og dels på Den Skandinaviske Bryggerhøjskole. Læs mere om uddannelsen.

Beverage Day er sponsoreret af FoodNetwork.