Supercalcium - Mineraler fra valle til målrettet ernæring – Københavns Universitet

21. november 2017

Supercalcium - Mineraler fra valle til målrettet ernæring

Projektet vil sikre grundlaget for at udnytte “mælkecalcium” fra valle til ernæringsrigtige produkter, hvor vallens tungtopløselige mineralfraktion bliver biotilgængelig gennem kombination med citrat fra frugt.

Baseret på en fysisk-kemisk forståelse af hydroxycarboxylaters evne til uden opvarmning spontant at danne overmættede opløsninger af tungtopløselige calciumsalte vil nye principper for øgning af calciums biotilgængelighed blive udforsket. Spontan atermisk overmætning af calciumsalte af hydroxycarboxylsyrer, et begreb opdaget i et tidligere projekt, skal nu bringes i anvendelse for at bremse den epidemiske udbredelse af knogleskørhed. Dette overraskende fænomen, der har en parallel i mobilitet af calcium i vore knogler under biomineralisering, skal nu modnes til praktisk anvendelse i nye typer af mejeriprodukter.

Læs mere om projektet på FOODs engelske hjemmeside