Evaluering af forskellige trænningsstrategier for den sensoriske ydeevne ved professionelle kaffesmagere – Københavns Universitet

FOOD > Fødevarevidenskabelig forskning > Forskning på Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) > 2017 > CoffeeMind

04. september 2017

Food forskning

Der anvendes endnu ikke standardiserede sensoriske metoder i specialindustrien, men industristandarder og protokoller, som ikke er videnskabeligt dokumenterede. Da hvert trin i produktionen af specialkaffe handler om at skabe den bedste smag af kaffebønnerne, hviler enhver professionel i kaffebranchen på hans/hendes sensoriske færdigheder. Derfor er kendskab til sensorisk metodologi og hvordan en professionel i kaffebranchen kan forbedre sin sensoriske kapacitet meget væsentlig. Dette industrielle ph.d.-projekt er et samarbejde mellem virksomheden Coffeemind Aps og Københavns Universitet. Målet er at give professionelle i kaffebranchen et evidensbaseret sensorisk træningsprogram, der garanterer en forbedret sensorisk ydeevne for professionelle kaffesmagere.

Læs mere om projektet på FOOD's engelske hjemmeside.