Lactosefri UHT mælkedrikke med funktionelle polyfenoler – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

FOOD > Fødevarevidenskabelig forskning > Forskning på Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) > 2015 > 95.Lactose-free

03. september 2015

Lactosefri UHT mælkedrikke med funktionelle polyfenoler

FOOD FORSKNING

Omkring 70% af verdens befolkning er ikke i stand til at fordøje laktose og i nogle afrikanske og asiatiske lande er denne procentdel helt oppe på 90%. Efterspørgslen på mejeriprodukter er dog hurtigt stigende i Kina. Derfor er der behov for nye løsninger for at forbedre den sensoriske og ernæringsmæssige kvalitet af laktosefri UHT-mælk, for at imødekomme forbrugernes krav i Kina. Det antages, at med den rigtige kilde og koncentration af polyfenoler kan man minimere de reaktioner som forårsager begrænset holdbarhed i lactosefri UHT-mælk.

Læs mere om projektet på FOODs engelske hjemmeside.