Fødevarevidenskabelig forskning – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

FOOD > Fødevarevidenskabelig ...

Forskning på Institut for Fødevarevidenskab (FOOD)

FOOD's forskning spænder fra fødevaremikrobiologi, fødevarekemi, fødevareanalyse, metabolomics over molekylær- og teknologisk funktionalitet, fødevareprocesteknologi, eksplorativ dataanalyse til gastronomi, sensorisk kvalitet og forbrugeropfattelse. Se FOOD's forskningsprojekter nedenfor.

ELDORADO: Forskning i målrettet madservice til ældre

Forskningsprojektet ELDORADO formidler viden om fødevareaccept hos ældre og forhindrer underernæring ved at stimulere fødeindtagelse og optimere de ældres måltider.

COUNTERSTRIKE: Forebyggelse af sarkopeni

Forskningsprojektet COUNTERSTRIKE fokuserer på, at udvikle et redskab til hurtigt at vurdere aldersbetinget tab af skelet-muskulatur (sarkopeni) og forebygge det gennem proteintilskud og motion.

BIBAFOODS: Udvikling af funktionelle fødevarer

BIBAFOODS' forskning udvikler biopolymerbaserede fødevareafgivelsessystemer. Fokuset er på kolloide doserings-systemer, der via funktionelle fødevarer fører aktive komponenter ind i kroppen.

Forskning fordelt på FOOD's sektioner: