Ansatte – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

FOOD > Ansatte

Therese Jansson

Therese Jansson

Postdoc

Mit vigtigste forskningsområde er kemiske reaktioner i laktose-hydrolyseret, UHT-behandlet mælk. Holdbarheden af laktose-hydrolyseret UHT-mælk er begrænset af kemiske og sensoriske ændringer, der sker under opbevaringen. Målet med min forskning har været og er at belyse, hvilke reaktioner, der finder sted i mælken under opbevaring, og hvordan man kan hæmme disse reaktioner, og dermed øge holdbarheden af mælken.

Primære forskningsområder

  • Reaktioner mellem sukekret og proteinerne i mælken (Maillard reaktioner)
  • Lipidoxidationsprodukter
  • Proteolytisk aktivitet
  • Protein nedbrydning

Aktuel forskning

I øjeblikket undersøger jeg, hvordan polyphenoler påvirker de kemiske reaktioner i laktose-hydrolyseret UHT-mælk under opbevaring, og om polyphenoler kan tilføjes til laktose-hydrolyseret UHT-mælk for at hæmme Maillard-reaktionen.

Anvendte analysemetoder:

  • Dynamisk headspace gaskromatografi-massespektrometri (GC-MS)
  • Højtydende væskekromatografi (HPLC)
  • H NMR (1H-NMR) spektroskopi
  • Sensorisk beskrivende analyse

Undervisnings- og vejledningsområder

  • Vejleder for bachelor projekter, Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet (2015-2016)
  • Underviser på bachelorkurset ‘Fødevarekemi’ (7.5 ECTS) ved laboratorie øvelserne, Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet (2015 - 2016).
  • Underviser på master kurset ‘Enzymes in food production (5 ECTS), Institut for Fødevarevidenskab, Århus Universitet (2014)
  • Underviser i BroKom ‘Fra mælk til ost’ - En praktisk og teoretisk videnskab, gymnasieelever, Århus Universitet, Danmark (2012 - 2013)

ID: 130669788