Ansatte – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

FOOD > Ansatte

Vibeke Orlien

Vibeke Orlien

Lektor

  • Design and Consumer Behavior

    Rolighedsvej 26

    1958 Frederiksberg C

    Telefon: +45 35 33 32 26Mobil: +45 24 80 60 19

Forskningsaktiviteter:

  • Højtryksinducerede ændringer af proteiner og lipid i kød og mælk.
  • Udvikling af nye kød- og mælkeprodukter ved ikke-termiske forarbejdningsteknologier.

 

Primære forskningsområde

Termodynamik i fødevare med vægt på:

  1. Højtryksmetoder i forarbejdning af fødevarer og virkningerne på fødevarekomponenter og deres egenskaber, herunder oxidativ stabilitet og protein modifikation,
  2. Karakterisering af faseovergange i fødevarer, med særlig vægt på glasovergang i forhold til temperatur og fugtighed, og indkapsling af fødevareingredienser,
  3. Mikroskopisk molekylær mobilitet og molekylær diffusion i tørrede og frosne fødevarer med særlig vægt på lipidoxidation.

Vejledning og undervisning

Vejleder for 2 post.doc og forskningsleder for en Marie Curie FP7 IEF post.doc. stipendiat.

  • Francisco J. B. Orellana, 2015-2017, Mechanistic modeling of the formation of bioactive compounds in high pressure processed sprouts of Brussels sprouts for effective solution to preserve healthy compounds in vegetables.
  • Alberto Grossi, 2009-2012, New Gourmet pork products obtained through molecular understanding of alternative pig breeds and high pressure technology.
  • Tomas Bolumar, 2010-2011, Antioxidant active packaging for meat treated by high pressure.

 Medvejleder for 3 ph.d.-studerende.

  • Martina Vavrusova, 2013, Calcium binding to low molecular weight compounds and health promoting products.
  • Katrhine H. Bak, 2012, Color changes in pork in relation to high pressure treatment.
  • Riikka Raitio, 2011, Mechanisms of quality deterioration in dry food powder and paste.

Vejleder for 8 internationale ph.d.-studerende og postdoc.

Vejleder for over 30 studerende på bachelor og kandidatniveau.

 

ID: 4226516