Ansatte – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

FOOD > Ansatte

Merete Bøgelund Munk

Merete Bøgelund Munk

Postdoc

  • Ingredient and Dairy Technology

    Rolighedsvej 26

    1958 Frederiksberg C

    Telefon: +45 35 33 30 06

Forskningsområder

Struktur og fysisk stabilitet af kolloide fødevaresystemer er mit primære forskningsområde. I særdeleshed hvorledes ingredienser, såsom lipider, emulgatorer og stabilisatorer og interaktioner herimellem påvirker makroskopisk og mikroskopisk strukturer af fødevarer. I øjeblikket arbejder jeg på et forskningsprojekt om at erstatte mættet fedt med umættet fedt i is. Målet er at udvikle et alternativt dispergeret lipid netværk, der ikke er baseret på triglycerider. Dette forsøges opnået ved at modificere både overfladerne og det indre af de dispergerede fedtdråber, bl.a. ved at lave oleogel baserede is. Projektet udføres i samarbejde med AAK.

 

Aktuel undervisning

Øvelseslærer i teoretiske øvelser i Fødevarekemi 

ID: 34435435