Ansatte – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

FOOD > Ansatte

Dennis Sandris Nielsen

Dennis Sandris Nielsen

Lektor

  • Microbiology and Fermentation

    Rolighedsvej 30

    1958 Frederiksberg C

    Telefon: +45 35 33 32 87Mobil: +45 51 33 03 62

Primære forskningsområder

  • Komplekse mikrobielle miljøer, med primær fokus på tarmflora (dyr og mennesker) og fødevarer
  • Indflydelsen af kost, prebiotika og probiotika på tarmfloraen – og vært-tarmflora-interaktioner
  • Fermenterede fødevarer, herunder kakao, kaffe, cider, vin, mejeriprodukter osv.
  • Hurtigmetoder til karakterisering af komplekse mikrobielle miljøer (high throughput qPCR, sekventering osv.)
  • Kobling af bioinformatiske og phenotypiske/kemiske/spektroskopiske data
  • Enkeltcelle-mikrobiologi
  • Celle-celle interaktioner

Undervisnings- og vejledningsområder

  • Kursusansvarlig for bachelorkurset ’’Basal Cell and Molecular Biology’’.
  • Medansvarlig for kandidatkurserne ’’Cool Climate Viticulture and Enology” og ”Applied ’Cool Climate Viticulture and Enology”
  • Forelæser på flere mikrobiologikurser, både på bachelor, kandidat og Ph.d.
  • Vejleder for talrige BSc, MSc og PhD-studerende

ID: 4224545