Ansatte – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

FOOD > Ansatte

Susanne Knøchel

Susanne Knøchel

Professor

  • Microbiology and Fermentation

    Rolighedsvej 30

    1958 Frederiksberg C

    Telefon: +45 35 33 32 58

Professor og sektionsleder ved Sektion for Fødevaremikrobiologi.

Primære forskningsområder

  • Fødevare- og vandbårne bakterier, som er vigtige for menneskers sundhed eller for fødevarekvalitet.
  • Mikrobiologi i fødevarer.
  • Forudsigelse af vækst, stressrespons og overlevelse af mikroorganismer.
  • Kryds-resistens fænomener i fødevarebårne bakterier og konsekvenserne heraf i forhold til konservering af fødevarer.
  • Interaktioner mellem starterkulturer og fødevarebårne patogener.
  • Fødevarekonserveringsteknologier, HACCP og risikovurdering.
  • Anvendelse af genomics, proteomics og metabolomics til studier af fysiologiske reaktioner ved konservering.
  • Udviklingen i hygiejne og sanitet i fødevare- og sundhedssektoren.
  • Biofilm og adhæsionsmekanismer.
  • Hygiejne og desinfektion i fødevareproduktion og fødevareservice.
  • Hygiejnisk genbrug af vand.

Undervisnings- og vejledningsområder

  • Ansvarlig for det internationale MSc kursus “Safety in the Food Chain” ved Købenahvns Universitet.
  • Ansvarlig for udvikling, planlægning administration og undervisning på kurset “Hygiene and Sanitation” (7.5 ECTS)
  • Ansvarlig for udvikling, planlægning administration og undervisning på kurset “Control of Foodborne Microorganisms” (7,5 ECTS)

ID: 4224111