Ansatte – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

FOOD > Ansatte

Mette Holse

Mette Holse

Postdoc

  • Ingredient and Dairy Technology

    Rolighedsvej 30, T457

    1958 Frederiksberg C

    Telefon: +45 35 32 05 11

Jeg er ansat som industriel postdoc ved Institut for Fødevarevidenskab i samarbejde med virksomheden Fan Milk International.

Min forskning er relateret til planteproduktteknologi med særligt fokus på bælgfrugter, grundet deres høje proteinindhold. Min forskning er yderst tværfaglig, med brug af spektroskopiske- og kemometriske teknikker til karakterisering af råvarer, anvendelse af forarbejdningsteknikker (fermentering, spiring, enzym-teknologi) til forbedring af protein kvaliteten (f.eks. fordøjelighed), samt brug af ekstruderingsteknologi til produktudvikling målrettet specifikke forbrugergrupper med særlige ernæringsmæssige behov, såsom proteinbegrænsede populationer. Jeg arbejder også med tekstur- og aromaanalyse, samt stabilitet af både rå og færdige produkter.

Primære forskningsområder

  • Kvalitet og karakterisering af rå plantematerialer - især bælgplanter
  • Fokus på udviklingslande - især afrikanske råvarer (herunder mindre kendte arter)
  • Ernæring/fejlernæring - med vægt på protein begrænsede populationer
  • Produktteknologi - især ekstrudering
  • Pre-forarbejdning for forbedret proteinfordøjelighed (fermentering, spiring, enzymteknologi)
  • Produktudvikling
  • Funktionalitet (f.eks. teksturanalyse)
  • Aroma analyse og lagerstabilitet (GC-MS)
  • Spektroskopi (IR, NIR, Raman, NMR og hyperspektral billeddannelse)
  • Kemometri / multivariat dataanalyse

Undervisnings- og vejledningsområder

Undervisning/projektvejledning i følgende kurser:

  • Food enzymes and applications (MSc)
  • Råvarerkvalitet (BSc)
  • Fødevareproduktion, sundhed og samfund (BSc)

Vejledning af kandidat og bachelorstuderende, samt projekter udenfor kursusregi

ID: 4239645