Ansatte – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

FOOD > Ansatte

Jeanette Otte

Jeanette Otte

Lektor

Studieleder for bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring, hvilket vil sige at jeg har ansvaret for den praktiske tilrettelæggelse af undervisningen og eksamen sammen med studienævnet (SNFHE) og andre.

Primære forskningsområder

  • Enzymatisk modifikation og hydrolyse for at forbedre funktionelle egenskaber af mælkeproteiner, f.eks gelering og skumning. 
  • Fremstilling af bioaktive peptider fra proteiner fra fødevarer (f.eks ACE-inhiberende, antioxidant, anti-inflammatorisk).
  • Analyse af mælkeproteiner og identifikation af peptider (CZE, RP-HPLC, LC-MS og LC-MS / MS)
  • Lavmolekulærvægts komponenter i kødprodukter (HILIC-MS / MS)
  • Anvendelse af bioaktive peptider til at hjælpe med at bekæmpe livsstilssygdomme

Aktuel forskning

I projektet Novel Enzymes af industriel relevans (NOVENIA) nyopdagede enzymer testes for deres evne til at frigive bioaktive peptider fra mælkeproteiner. Bioaktiviteter såsom angiotensin-omdannende enzym (ACE)-inhibition (reduceret blodtryk), antioxidant aktivitet (forbedring af fødevarers holdbarhed), anti-inflammatorisk aktivitet og antimikrobiel aktivitet testes ved høj gennemstrømnings in vitro tests, og aktive peptider identificeres.

Undervisnings- og vejledningsområder

  • Underviser og ansvarlig for laboratorieøvelserne i bachelorkurset Food Chemistry 
  • Underviser åp masterkurset Food Enzymes and Applications 
  • Koordinator på PhD kurset Food Proteins: Significance, Reactions and Modifications
  • Koordinator på PhD kurset Functional Milk Compounds, with focus on milk proteins 

PhD studerende:

Trine Desiree Damgaard, InSPIRe Bioactive meat hydrolysates and peptides  September 2011- December 2014. (René Lametch main supervisor). Co-supervisor.

Xiaolu Geng, Food grade nanostructures from whey protein,  September 2010 – December  2014.  (Richard Ipsen main supervisor). Co-supervisor.

Cristian De Gobba, NOVENIA (Novel Enzymes of Industrial Relevance) project WP5: Bioactivity of hydrolysates made with novel enzymes , August 2010- January 2014. Main supervisor.

Fransisco Javier Espejo Carpio, University of Grenada, Spain, “Fractionation of antihypertensive peptides from goat milk proteins hydrolysates”,  Mai-July 2011.  

Loreto Gutiez, University Complutense of Madrid, “Antihypertensive activity of milk fermented with recombinant LAB”,  September – December 2010.

Julio Manuel Broncano Antonio, University of Extremadura, Spain, “Antioxidant peptides from Iberian Chorizo sausages”, September – December 2009 + March 2010.

ID: 4226816