Armando Perez-Cueto

Armando Perez-Cueto

Gæsteforsker

Armando Perez-Cueto, ph.d., er professor ved Umeå Universitets Institut for Fødevarer, Ernæring og Kulinarisk Videnskab. Han er tilknyttet Københavns Universitet som lektor.
Tidligere var han lektor ved sektionen Design og forbrugeradfærd; han var den første lektor i folkesundhedsernæring på Aalborg Universitets Campus også i København. Han har været gæsteforelæser ved Det Fødevare- og Ernæringsvidenskabelige Fakultet (FCNAUP) ved Porto Universitet årligt siden 2011. Siden 2018 har han den højeste æresposition (Docente Honorífico) givet af Bolivian University Univalle.
Han var KU's PI og Work Package Leader (Consumer Studies) for Smart Protein Project (H2020 - Grant # 862957) og for PlantPro (Innovationsfonden - Investeringsaftale 0224-00044A).Han var leder af 2 arbejdspakker til FP7 VeggiEAT-projektet (Industry Academy Partnership Pathways-Marie Curie / EU-tilskudsaftale nr. 612326) og leder andre 2 arbejdspakker til H2020 FoodSMART-projektet (en Marie Skłodowska-Curie Research and Innovation Staff Exchange (RISE) projekt / EU-tilskudsaftale # 643999). I 2014 var han hovedforsker for det dansk-brasilianske netværk ELIGEBIEN (støttet af uddannelses- og innovationsfondene / tilskud nr. 1370-00005B), og i 2015 af det danske-amerikanske netværk uCare (Grant 4070-00161B), begge beskæftiger sig med valgarkitektur som et redskab til folkesundhedsnæring.

I løbet af sin karriere deltog han i flere EU-finansierede projekter, nemlig DAFNE (Data Food Networking), EATWELL, Q-PorkChains, ProSafeBeef, og han har været medlem af det kinesisk-nordiske netværk Food4Growth (Nordisk Ministerråd).

Oprindeligt en fødevareingeniør fra UNIVALLE, Bolivia, modtog han sine postgraduate kvalifikationer fra Ghent University, nemlig en ph.d. i Applied Biological Sciences, en MSc i Rural Development Economics og et Diploma i Food Science & Nutrition. Han har konsolideret en tværfaglig forskningstilgang omkring forskellige aspekter af mad og sundhed, herunder postdoktoralt arbejde, der kombinerer ernæring og forbrugerforskning. I øjeblikket fokuserer hans forskning på den rolle, som valgarkitektur (nudging) kunne spille for at støtte sundere spisning på befolkningsniveau.

Han er forfatter (eller medforfatter) af 100 + originale artikler (h-indeks 28: Scopus), medredaktør af 1 bog og medlem af Redaktionskortet for Nutricion Hospitalaria (Committee Editorial Iberoamericano), Revista Chilena de Nutrición, Sydafrikanske Journal of Family Ecology and Consumer Sciences, International Journal of Gastronomy and Food Science og Perspectives in Public Health. Han nyder at dele samtaler og udveksling af ideer med unge forskere og studerende.

 
 

ID: 126139428